Met welke versie van windows werk jij?

Wanneer je altijd al met windows hebt gewerkt is het niet gemakkelijk om hier van af te stappen en ook een keuze die je natuurlijk niet snel maakt. Toch is het goed om te kijken welke verschillende mogelijkheden er zijn wanneer het gaat om besturingssystemen. In veel gevallen wijk je niet uit naar een nadere variant, toch kan het zijn dat je wel kiest voor een upgrade of een andere versie.

Welke variant van windows heeft jouw voorkeur?

Iedereen weet dat er verschillende versies van windows zijn. In de meeste gevallen ben je bekend met de laatste varianten, windows 7 en windows 10.  Toch zijn er nog veel meer varianten, dit zijn echter de laatste twee en momenteel ook de meest gebruikte varianten. Veel mensen hebben een voorkeur voor een specifieke variant, ze vinden dit prettig werken of zijn er simpelweg aan gewend. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en de kans is dan ook aanwezig dat er jij een andere voorkeur hebt. Wat voor de een juist ideaal werkt is voor de ander juist helemaal niet prettig. Het is daarom ook altijd goed om verschillende versies uit te proberen. Wanneer je dit doet is de kans groot dat je er sneller achter komt welke versie prettig werkt.

Maak een compleet pakket

Wanneer je een andere variant wilt aanschaffen dan kan je hiervoor een licentie kopen. Het is hierbij verstandig om een compleet pakket samen te stellen met alle programma’s die je nodig denkt te hebben. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een van de officeprogramma’s zoals office 2016 of PowerPoint. Dit zijn namelijk geen programma’s die standaard op je computer of laptop staan. Ook hiervoor moet je beschikken over een licentie. In sommige gevallen, wanneer je de laptop of computer aanschaft zitten deze programma’s hierbij in, toch is de licentie maar een jaar geldig. Na het verlopen van deze licentie moet je een nieuwe licentie aanschaffen.