Volg deze tips om een professioneel gazon te laten groeien.

Bestaande onkruiden verwijderen
Een paar onkruiden zijn onvermijdelijk in de meeste gazons. Trek onkruid, wortels en al, met de hand of met een onkruidverwijderaar of schoffel. Als het onkruid niet meer onder controle is, gebruikt u een herbicide zoals glyfosaat voor directe toepassing op onkruid of u gebruikt een product voor het hele gazon; volg de door de fabrikant aanbevolen instructies. Houd er rekening mee dat deze producten alleen effectief zijn wanneer het onkruid correct is geïdentificeerd en het product op het juiste moment in het jaar wordt aangebracht.

Gematigde ophoping van organisch afval tussen grassprieten en wortels kan dode plekken veroorzaken in graszoden en open plekken waar onkruid kan groeien. Inspecteer het gazon op een laagje stro bedekt met een laagje van een centimeter. Gebruik een strohark of een krachtige verticuteermachine om vilt te verwijderen. Daarna ziet het gazon er vreselijk uit, maar na ongeveer drie tot vier weken zal het weer herstellen.

Inspecteer het gazon voor verdichtingproblemen. Graaf een sectie van het gazon van een halve meter en onderzoek de wortels. Als de wortels niet dieper dan 5 cm reiken, moet het gazon worden belucht. Geef het gazon één tot twee dagen vóór het beluchten water. Voer een gehuurde kernbeluchter één keer over het gazon uit. Breng compost of zand aan op het beluchte gazon.

Breng graszaad aan op blinde vlekken
In het vroege voorjaar of vroege herfst, doorzaai een gazon met graszaad. Gebruik voor het gelijkmatig aanbrengen van zaad over het gazon een verspreide zaadverspreider. Bewater het zaad om het te helpen vestigen.

Een gezond gazon is dichter en beter bestand tegen onkruid dan een verwaarloosd gazon. Scalpeer het gazon niet; verwijder slechts ongeveer een derde van de bovenkant van het gras. Stel de hoogte van het maaidek zo in dat het gras ongeveer 6-8 cm lang is. Als het gras langer is, helpt het om onkruidzaden uit te doven en te voorkomen dat ze ontkiemen. Wissel uw maaipatroon af door te maaien in een hoek van 45 of 90 graden ten opzichte van uw laatste maaiorichting. Dit helpt bodemverdichting te voorkomen en helpt ook om het gras rechtop te laten groeien. Houd de maaimessen scherp.