Een mondkapje bestellen: zo kan er niets mis gaan

Aangezien het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer al een tijdje verplicht is, kun je op verscheidene plaatsen een mondkapje bestellen. Er worden mondkapjes aangeboden door de grote drogisterijen en op het station, maar als je online gaat zoeken dan zijn de mogelijkheden veel groter. Tegelijkertijd zijn er ook meer risico’s verbonden aan online mondkapjes kopen, want je weet van tevoren nooit exact wat je ontvangt. En er wordt veel misbruik gemaakt van de toenemende vraag naar niet-medische mondkapjes. Met de onderstaande informatie kun je met een gerust hart je mondkapje bestellen.

 

Een stoffen mondkapje bestellen voor het milieu

Als je online gaat winkelen dan kun je een wegwerp- of een stoffen mondkapje bestellen. Beide gebruik je eenmalig, maar stoffen mondkapjes kun je daarna wassen en opnieuw gebruiken terwijl het wegwerp kapje bij het afval gaat. In eerste instantie is stoffen mondkapjes bestellen duurder, maar omdat je ze kunt blijven gebruiken besparen ze je uiteindelijk geld. Daarnaast is het veel beter voor het milieu als je je mondkapje niet na elke reis in de prullenbak moet gooien.

 

Kies voor een niet-medisch mondkapje

Er is een grote vraag naar mondkapjes en niet alleen door consumenten, maar ook door medisch personeel. En voor deze laatste groep is het essentieel dat er voldoende voorraad beschikbaar is. Zij zijn anders niet in staat hun werk uit te voeren. Voor reizigers in het openbaar vervoer zijn dan ook alleen niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt. Als jij een mondkapje gaat bestellen, zorg er dan voor dat dit een niet-medisch kapje is en dat je de medische kapjes beschikbaar houdt voor het personeel dat niet zonder kan.

 

Ga op zoek naar kwaliteit

Er is een groot assortiment mondkapjes te vinden online. Alles is mogelijk en je kiest uit honderden kleuren, motieven en afbeeldingen. Je kunt een mondkapje bestellen met je favoriete schilderij, met het logo van de band waar je van houdt, in het thema van een hobby die je graag uitvoert en in een kleur die past bij je outfit. Dit grote aanbod heeft ook als gevolg dat de kwaliteit niet altijd geweldig is. Er zijn mensen die zelf mondkapjes maken en deze vervolgens verkopen voor wat extra geld. Ga dus altijd op zoek naar kwaliteit. Dat doe je op verschillende manieren.

  • Productomschrijving: hierin vind je informatie over de afmetingen van het mondkapje, de stof waarvan deze gemaakt is en het aantal lagen dat het heeft. Hieraan zie je al veel over de kwaliteit van het mondkapje.
  • Beoordelingen en recensies: veel verkoopplatforms werken met een beoordelingssysteem voor de verkopers die bij hen zijn aangesloten. Loop deze beoordelingen door, kijk hoeveel er beoordeeld is en wat het resultaat is. Kies alleen voor verkopers met veel beoordelingen en een goede score.
  • Een Nederlandse verkoper: het juiste kwalitatieve mondkapje bestellen doe je het beste bij een Nederlands verkooppunt. Zij weten wat de specifieke regels zijn in ons land en passen hun voorraad daar op aan. Retour sturen is ook veel gemakkelijker.