Creality CR10: de reus onder de 3D-printers

Wanneer het gaat over 3D-printers, dan is het belangrijk om de rol van de Creality CR10 hierin te benoemen. De printer is bijvoorbeeld als een echte reus te zien onder de 3D-printers. Met een formaat van 300x300x300 is al te zeggen dat deze ver boven de andere mogelijke modellen uitsteekt, maar het is ook nog eens zo dat er nog grotere varianten mogelijk zijn, bijvoorbeeld 400x400x400 of 500x500x500. Daardoor zijn de echte grote projecten aan te pakken met dit model. Er is echter nog veel meer interessant aan deze printer dat het vermelden meer dan waard is.

De manier waarop met filament wordt omgegaan

Het is interessant om te zien hoe bij de Creality CR10 is omgegaan met het monitoren van het filament. Dit was immers in het verleden nog weleens een kwestie. Filament raakte op en daardoor kwamen de prints niet tot hun volle recht. Tegenwoordig is dat wel anders. De CR10 heeft hier een duidelijke sensor voor die zeer scherp reageert en het programma op pauze zet zodat een wisseling van filament goed mogelijk is. Daarna wordt het programma gewoon op een goede manier hervat. Dit maakt grote professionele projecten aanpakken geen enkel probleem met deze printer.

Zeer nauwkeurig kunnen printen

Natuurlijk is er wanneer er sprake is van werken met reuzen zoals de Creality CR10 natuurlijk wel een belangrijk punt van aandacht. Het gaat in dat geval natuurlijk over de mate waarin nauwkeurig gewerkt wordt. Bij deze 3D-printer wordt dan gekeken naar de dubbele Z-as. Dat maakt het mogelijk om de print in dunnen lagen te maken. Daardoor kan alles met niet iets meer precisie worden gedaan zodat er toch heel nauwkeurig met de print kan worden omgegaan. Doordat alles ook nog eens gemonitord wordt, kan er dus nog maar heel weinig fout gaan. Dit maakt de printer voor professioneel gebruik aantrekkelijk.