Welke factoren zijn toepasselijk voor jou?

Als je van plan bent je bedrijf op de kaart te zetten door middel van een bedrijfsfilm of een bedrijfsvideo dan heb je een aantal opties. Ga je dit bijvoorbeeld groots aanpakken of hou je het kleinschalig? Ga je het uitbesteden of pak je alles zelf op? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken voordat je het gehele proces in gang gaat zetten.

Welke factoren staan bij jou voorop?

Iedereen heeft andere normen en waarden en het is dan ook niet meer dan gek dat iedereen een andere factor belangrijk vindt. Naast dat jij persoonlijk bepaalde normen en waarden hebt kunnen deze binnen het bedrijf waar jij werkzaam bent ook nog verschillen. Het is dan ook niet gek dat mensen en bedrijven ieders een andere visie hebben en dit ook naar buiten willen brengen. Toch is de manier waarop je dit brengt erg bepalend. Er zijn een aantal factoren waar in de meeste gevallen altijd rekening mee wordt gehouden. Hierbij kan je al snel denken aan het opwekken van irritatie of het tonen van zielige of vervelende beelden, fragmenten of geluiden. Dit wordt in de meeste gevallen niet gewaardeerd door de mensen die te maken krijgen met deze beelden of fragmenten. Toch kan het ook een bepaalde werking hebben. Wanneer je kijkt naar een tv-spotje en je ziet hier een bepaald persoon in voorkomen ga je dit persoon in het vervolg altijd associëren met die bepaalde reclame. Dit geldt ook voor bepaalde geluiden of liedjes. Wanneer je denkt aan de reclame van de Unox komt hier altijd dezelfde melodie in terug. Dit ga je herkennen en wanneer je het vervolgens hoort weet je meteen dat het van Unox afkomt.

Creëer herkenningspunten

Wanneer je bezig gaat met het filmen van je bedrijf of het opnemen van bepaalde elementen dan wil je dat dit bij mensen blijft hangen. Het is daarom van belang dat je uniek bent. Wanneer iets uniek is en het spreekt mensen aan dan zie je al snel dat mensen een bepaald element of aspect meteen zullen associëren met jouw bedrijf. Wees je er wel van bewust dat dit op een positieve manier gebeurt.