Werving en selectie: waarom uitbesteden?

Bij bijna elk bedrijf staan er wel bepaalde functies open. Voor een bedrijf is het natuurlijk belangrijk dat deze functies door geschikte mensen worden ingevuld. Om dit te kunnen doen is er werving en selectie nodig om de juiste kandidaten te vinden voor de openstaande functie en vacature. Veel bedrijven hebben hiervoor geen tijd en laten de vacatures los op hun website en social mediakanalen staan in de hoop dat ze er reacties op te krijgen. Echter is het een stuk voordeliger om een werving en selectiebureau in te huren om de geschikte kandidaten te vinden. In dit artikel vertel ik meer over werving en selectie.

Wat is werving en selectie?

De betekenis is eigenlijk redelijk simpel. Werving en selectie kan worden gezien als het gehele proces van identificeren, kiezen en aantrekken van de juiste kandidaten voor een openstaande vacature binnen een organisatie. De bureaus die dit doen werven de juiste kandidaten binnen en krijgen hiervoor een bepaald bedrag.

Waarom uitbesteden?

Het is voor veel bedrijven handig om werving en selectie uit te besteden aan een werving en selectiebureau. Waarom dit handig kan zijn heb ik op een rijtje gezet:

  • Het bespaart een hoop tijd. Werving en selectie kost veel tijd en vooral voor mensen die niet thuis zijn in het recruitment vakgebied.
  • Bespaart dus ook veel moeite. Werving en selectiebureaus weten uit ervaring waar ze geschikte kandidaten voor specifieke functies kunnen vinden. Ze doen meestal ook nog onderzoek naar wat voor persoon er het best kan functioneren binnen de openstaande functie.
  • Je betaalt alleen wanneer er een kandidaat binnenkomt. No cure, no pay. Je loopt dus weinig risico en wanneer je niet tevreden bent met de voorgestelde kandidaten hoef je niet te betalen.
  • De kandidaten zijn werk zoekende en kunnen meestal direct in dienst bij de organisatie. Je hoeft dus niet nog maanden te wachten tot de werknemer eindelijk in dienst kan.

Het uitbesteden van werving en selectie is voor veel bedrijven dus een interessante optie. Wil je nou ook dat jouw openstaande vacatures worden ingevuld door geschikte kandidaten? Neem een kijkje op maeslunau.com voor alle informatie over werving en selectie en misschien kunnen zij iets voor jou betekenen.