De goedkoopste energielabels voor jouw bedrijfspand

Wanneer je jouw bedrijfspand wilt verkopen of verhuren heeft je pand verplicht een energielabel nodig. Wanneer dit energielabel niet aanwezig is kan de pandeigenaar een flinke boete ontvangen. Het is dus belangrijk dat je ruim op tijd besluit een energielabel aan te vragen. Niet overal is een energielabel aanvragen even duur. Verschillende energielabel offertes vergelijken kan dus erg handig zijn voor jouw bedrijf.

Kosten van een energielabel

Het aanvragen van een energielabel is verplicht, maar niet gratis. De kosten van een energielabel variëren enorm. De kosten worden bepaald door de grootte van het bedrijfspand, het aantal huisnummers en soms de moeilijkheid van het bepalen. Hoe groter het pand, des te duurder de energielabel. Wanneer een pand onder meerdere huisnummers staat zijn er ook verschillende energielabels nodig. Sommige bedrijven vragen ook een extra toeslag wanneer het moeilijk is om de energieprestaties te meten. Het makkelijkst om de exacte prijs te vinden is om diverse energielabel offertes te vergelijken.

Minimale eisen

Vanaf 2023 is er een nationale eis voor het energielabel van bedrijfspanden in Nederland. Het is vanaf januari 2023 namelijk verplicht om minstens energielabel C te hebben. Wanneer je energielabel te laag is, moet je dit verbeteren. Er zijn verschillende bedrijven op de markt die een advies kunnen schrijven en je kunnen helpen naar het juiste energielabel.

Heb jij nog geen energielabel voor jouw bedrijfspand, maar wil je het pand binnenkort wel verkopen of verhuren? Vraag dan snel een energielabel offerte aan. Het vergelijken van deze energielabel offertes kan binnen 5 minuten op energielabel-offertes.nl.