Heb je wifi problemen met je Mac? Dit is wat je daaraan moet doen!

Is je Mac verbonden met wifi, maar kun je geen websites laden? Lukt het niet je Mac met internet te verbinden? Raak dan niet meteen in paniek, maar lees snel verder, want in dit artikel vertellen we je wat je zelf hieraan kunt doen. Ben je niet zo technisch en heb je ook geen handige buurman of neef? Schakel dan de hulp in van een Apple deskundige als iMac reparatie Rotterdam. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je zo weer online kunt.

Geen verbinding met draadloos netwerk

Dat bijvoorbeeld je iMac geen verbinding kan maken met een draadloos netwerk kan verschillende oorzaken hebben. Het eerste dat je je echter moet afvragen is of het wachtwoord klopt. Is het verder zo dat je met alle draadloze netwerken geen verbinding kunt maken of maar met één? Kun je alleen geen verbinding maken met één netwerk? Dan kan het zijn dat het niet je iMac is die problemen geeft, maar de router of de modem. Dit kan ook het geval zijn als andere devices wél gewoon verbinding kunnen maken. Om dit op te lossen, kan het al voldoende zijn een Apple specialist op afstand met je mee te laten kijken. Deze kan dan de instellingen van de router of de modem voor je controleren en – wanneer nodig – goed zetten.

Wel verbonden met wifi, maar geen internet

Maakt bijvoorbeeld je Mac Pro wel verbinding met het draadloze netwerk, maar werkt je internet niet? Dan heb je mogelijk te maken met een DNS probleem of er is iets mis met je device. Of het nu het een of het andere probleem is, je kunt dit op de volgende 3 manieren oplossen:

  • Door bij het opstarten van je Mac Pro een kleine reset uit te voeren;
  • Door het ‘weggooien’ en het weer opnieuw toevoegen van het netwerk op je device;
  • Door de instellingen van je netwerklocatie opnieuw in te stellen.

Ook nu geldt dat een Apple expert je daarbij eventueel via de telefoon mee kan helpen.

Wifi-problemen bij ontwaken uit de sluimerstand

Heb je een MacBook? Dan kunnen je wifi-problemen zich op een erg specifiek moment voordoen: bij het laten ontwaken uit de sluimerstand. Bij het laten ontwaken van je device uit de sluimerstand, zoekt OS X wel naar een beschikbaar draadloos netwerk, maar kan deze niet gevonden worden. In het wifi-icoontje in de menubalk verschijnt vervolgens een uitroepteken dat aangeeft dat er een probleem is. Dit probleem is alleen op te lossen door de Wifi eerst uit te schakelen en daarna weer te activeren. Je MacBook heeft zo de kans zich correct met het Wifi-netwerk te verbinden. Om dit goed te doen, dien je de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar ‘Finder’;
  • Open ‘Macintosh HD’ via de navigatiekolom of de padbalk;
  • Dubbelklik op ‘Bibliotheek’;
  • Navigeer naar de map ‘Preferences’ en open deze.

Zoek in de lijst met bestanden naar het bestand ‘com.apple.Bluetooth.plist’. Verwijder dit bestand door het te slepen naar de prullenmand, het context-menu of via de toetscombinatie ‘cmd? + backspace’. Om het plist-bestand te verwijderen, moet je het wachtwoord van je MacBook (gebruikerswachtwoord) invoeren. Hierna wordt het bestand meteen verwijderd en start je Mac opnieuw op. Tijdens het herstarten zal OS X het bestand opnieuw aanmaken met standaard waarden en is het probleem opgelost.