Het belang van data

Tegenwoordig zijn alle bedrijven wel bezig met het verzamelen van data. Door de ontwikkelingen kunnen we ook steeds meer nuttige dingen met deze data doen en kunnen bedrijven hun (potentiële) klanten nog beter aanspreken. Maar wat is nou het belang van data precies?

Het verkrijgen van data

Door de technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer mogelijkheden om data van mensen te verzamelen. Een aantal jaren geleden was dit nog heel anders. Er zijn nu bijvoorbeeld veel slimme meters in je meterkast, elke site verzameld coockies en nog veel meer. Alles wat op het internet aangesloten zit verzameld data.

Wat kan je met data?

Wanneer je genoeg data hebt, kun je situaties en gegevens gaan vergelijken. Je zult relaties vinden tussen verschillende eigenschappen van bepaalde doorgroepen en hierop kan je als bedrijf zijnde inspelen, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde marketing in te zetten. Over het algemeen kun je zien op welke aspecten je kan inspelen en welke onderdelen binnen een organisatie je kan verbeteren.

Tools om data te verzamelen

Op de markt zijn er enorm veel mogelijkheden om data te verzamelen. Sommige data kan je kopen, andere kan je zelf vinden. Zo kan je vinden hoeveel mensen er op jouw website komen, waar ze het meest naar kijken en welke kliks ze maken. Wanneer je op een fysieke locatie bent, kan je smart interactive tools gebruiken om data te krijgen. Zo heeft Savvy Congress drie smart feedback tools ontworpen waarmee je eenvoudig de mening van bezoekers kan verzamelen over een situatie. De drie tools:

  • De quick rating tool is een snelle feedback van mensen in een winkel. Door bijvoorbeeld op een vrolijke of verdrietige smiley te klikken kunnen de mensen een vraag beantwoorden.
  • De mini survey tool zorgt ervoor dat mensen snel feedback kunnen geven via hun telefoon.
  • De online panel tool is voor een groter onderzoek en veel data weer handiger.

Tools zijn er dus in allerlei soorten en maten. Met de data die je binnenkrijgt, kun je van alles doen. Wil je weten of er smart interactive tools zijn die jouw bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan een kijkje op savvycongress.com!